Október 9. – a Kéktúrázás napja

2020 óta október 9. az ország legnagyobb közösségi túranapja. A Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) tavaly hirdette meg először a Kéktúrázás Napját, mely óriási sikert aratott: 2100 túrázó regisztrált rá és járta egyszerre az Országos Kékkör szakaszait.

Az MTSZ hagyományteremtő céllal idén is megrendezi az eseményt, melyre a tavalyinál is több érdeklődőt várnak. Az október 9-i közös túrázásra regisztrálni a Kéktúra Napjának hivatalos weboldalán lehet: https://kekturazasnapja.kektura.hu/

Az Országos Kékkör három önálló túraútvonalat, az Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát magába foglaló egybefüggő túraútvonal. Az Országos Kéktúra (OKT) hazánk legismertebb és leghosszabb túraútvonala, melyet a National Geographic 2020-ban a világ 25 leginkább ajánlott utazási célpontja közé választott. AZ OKT az ország északi részén halad keresztbe az osztrák határnál található Írottkőtől a Borsod-megyei Hollóházáig. Összesen 1168 km hosszú és 151 bélyegzőhelyet foglal magában.

A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra az ország dél-nyugati részén, Írottkőtől Szekszárdig halad végig 541 km-en és 55 bélyegzőhelyen keresztül. Az Alföldi Kéktúra a Kékkör harmadik és egyben legfiatalabb túraútvonala. 871 km-en halad Szekszárd és Sátoraljaújhely között, 89 bélyegzőhellyel.

A túraútvonalakról bővebb információ az Országos Kékkör hivatalos honlapján, a https://www.kektura.hu/ -n olvasható.

Mi a Mit csinálsz ma? -nál nagy túrások vagyunk, évek óta járjuk Hazánk és a környező országok túraútvonalait. Ha Te is szívesen kirándulsz, szeretsz a természetben lenni, akkor nálunk jó helyen jársz! Kínálatunkban mindig fogsz találni szervezett túra lehetőségeket és egyéb izgalmas szabadtéri programokat.

 

#mitcsinalszma