ERRE A RENDEZVÉNYRE MINDEN JEGYÜNK ELKELT!

Álmok Álmodói 20 – Világraszóló Magyarok kiállítás

Esemény időpontja:

2022.05.01. vasárnap 14:00


Esemény helyszíne:

Millenáris


Jegyvásárlási határidő:

[product_timer_text]

[product_timer]


A jegyár tartalmazza a belépőt a Múzeumba.

Részvételi díj

7900 Ft

Tarts velünk a magyar tudósokat és találmányaikat felvonultató interaktív kiállításra a Millenárisra!

 

A tudomány az ember nélkül csak rejtély. A tudomány hatalmas és apró, titokzatos és sokszor egész hétköznapi. Körülvesz minket, alakítja világunkat, az emberiség különböző népeinek fantasztikus közös nevezője. 2022. február 15-től egy élményalapú, interaktív kiállítás vár a Millenárison, ahol te is felfedezhetsz, megismerhetsz, kipróbálhatsz olyan magyar találmányokat, amelyek a tudomány jelenbe vezető kanyargós útján igazi mérföldkövek voltak.

 

Felfedezni valamit annyit tesz, mint látni, amit mindenki lát, és közben arra gondolni,
amire még senki.

SZENT-GYÖRGYI ALBERT

 

Az Álmok Álmodói 20 kiállításon olyan tudományos és technikai vívmányokat mutatnak be, amelyek felfedezői, megalkotói a magyar néphez és kultúrához kötődő tudósok, szakemberek. Kíváncsi felfedezők, akik új földekre léptek, mérnökök, akik megépítették ötleteiket, tudósok, akik az univerzum rejtelmeibe férkőztek. Megmutatták a világnak, amit még csak ők láttak addig, vagy amiről csak ők álmodták még, hogy lehetséges.

A tudományos újdonságok felforgatják, újraértelmezik, jobbá teszik az életünket. A Szent-Györgyi által felfedezett C-vitamin, Semmelweis áttörése a gyermekágyi láz megelőzésében, Karikó Katalin mRNS-vakcinája, Goldmark színes televíziója, a Neumann számítógép-elv, Gábor Dénes hologramja mind-mind átformálta addigi világunkat, hétköznapjainkat.

De a tudomány játék is: öröm- és nevetésforrás. Amikor a Rubik-kockát forgatjuk, ahogy nézzük az űrhajósok vicces trükkjeit a súlytalanságban, a számítógépes játékok vagy a bonyolult sakkjátszmák mind szórakoztatnak bennünket.

A tudomány élvezetes: egy szórakoztató rácsodálkozás az újdonságra.

Ezt az élményt szeretné nyújtani látogatóinak az Álmok Álmodói 20, amely 20 évvel az első kiállítás után most egy teljesen új kiállításanyaggal nyílik meg.


 

A kiállítás megtekintése kb. 3 órát vesz igénybe. Utána közös kávézás / vacsora a csapattal.

A regisztrációs jegy megváltásával tudsz helyet foglalni az eseményre. A rendezvényre jelentkezőket csak korlátozott számban tudunk fogadni.

A rendezvényre csak 18 év feletti személyek jelentkezését tudjuk fogadni!