Február 11. – „Szerezz egy barátot” nap

 

„Nincsenek a világban idegenek, csak olyanok, akiket még nem ismersz.” (William Butler Yeats)

 

Sokféle barátság létezik. Vannak a legjobb barátaink, vannak, akikkel távkapcsolatban élünk és sok olyan is, akiket inkább csak az ismerőseinknek neveznénk. Az igazi barátok átsegítenek minket az életünk nehezebb időszakain és velünk együtt örülnek a boldogságunknak. Szerencsés esetben van legalább egy barátunk, akit akár még a családtagjainknál is közelebb érzünk magunkhoz és akiért bármit megtennénk. A „Szerezz egy barátot” nap alkalmából talán új barátokat is hozzáírhatunk a listához!

A barátság az érzelmi támogatás szempontjából is fontos. Számos tanulmány kimutatta, hogy azok, akiknek több jóbarátjuk van, kevésbé stresszesnek és boldogabbnak érzik magukat azoknál, akiknek egyáltalán nincs barátjuk. A magány nehézzé teszi az életet és mindannyian megérdemeljük, hogy nagyszerű emberek vegyenek minket körbe.

Nem számít hány barátod van éppen, a barátkozás mindig jó dolog. Egy új barátság új tapasztalásokat hozhat az életünkbe. A személyiségünk olyan részeire is rávilágíthat, amelyekről nem is tudtuk, hogy léteznek. Utat nyithat új érdeklődések és tevékenységek felé és segíthet, ha a dolgok nehézzé válnak. Egyszóval egy új barátság jót tesz a léleknek! A „Szerezz egy barátot” nap arra sarkall, hogy beszélgess ma valaki újjal, annak reményében, hogy egy csodálatos barátság fog belőle kivirágozni.

És hogy hogyan a legkönnyebb új barátokra szert tenni? Természetesen a Mit csinálsz ma?-s programokon való részvétellel! A céget pontosan azzal a küldetéssel hoztuk létre, hogy alkalmat teremtsünk a kapcsolat teremtésre nyitott, hasonló érdeklődésű körű emberek számára az ismerkedésre, új barátok szerzésére. Ismerkedni, egy húron pendülni pedig úgy a legegyszerűbb, ha mindezek mögött van egy jól kitalált, szórakoztató, értéket adó program „díszletként”. Legnagyobb örömünkre azt látjuk, hogy az elméletünk működik és egyre nagyobb igény mutatkozik az általunk kínált kisszériás, minőségi kikapcsolódási lehetőségekre. Bár még csak pár hónapja kezdtük el a tevékenységünket, máris egy szuper társaság van kialakulóban a törzsvendégeink köréből.

Gyere el Te is valamelyik eseményünkre és tapasztald meg, milyen egyszerű is nálunk új barátokra szert tenni! Mi a mai napot pl. az Illúziók Múzeumában ünnepeljük. 😊

 

Nos, mit csinálsz ma? 😉

 

#mitcsinalszma