ERRE A RENDEZVÉNYRE MINDEN JEGYÜNK ELKELT!

Látogatás a Magyar Zene Házában

Esemény időpontja:

2022.03.20. vasárnap 16:00


Esemény helyszíne:

Magyar Zene Háza


Jegyvásárlási határidő:

[product_timer_text]

[product_timer]


A jegyár tartalmazza a múzeumi belépőt.

Részvételi díj

5500 Ft

 

„A lelkünkhöz a fülünk van a legközelebb.” (Johann Gottfried Herder, „Kritische Wälder”, 1769)

 

Tarts velünk egy exkluzív kultúrprogramra – fedezzük fel együtt az újonnan megnyílt Magyar Zene Házát!

 

A Magyar Zene Házában különleges, Hangdimenziók – Zenei utazások térben is időben című zenei tárlat mutatja be a zene történetének legfontosabb állomásait, európai, illetve magyar fókusszal. Az ősi ritmusoktól elindulva egészen a 21. századig az élet körforgásán keresztül meséli el a zene jelentőségét, végighalad a legfontosabb zenetörténeti fordulópontokon, kiemelve egy-egy ikonikus alkotót. A kiállítás előszeretettel használja a technológia eszközeit és játékosan vonja be a látogatót, hogy új ismereteket nyújtson a zenéről.

A Magyar Zene Háza: életfa a ligetben. Arany levelei, karcsú oszlopai révén koronája, törzse van. Most a gyökereknél állunk. Az intézmény innen szívja fel szellemi táplálékát. A gyökerek – mint egy labirintus – összefonódnak. Közöttük sétálunk. Időben és térben nagyon mélyen kezdjük felfedező utunkat: a zene születésénél, majd belekapaszkodunk a magyar népzene és az európai zene gyökereibe. Évszázadokon át követjük a zene életét és azt, hogy mit jelentett a hangok rendezett sora az embereknek, különös tekintettel a magyaroknak Európa fényében, olykor árnyékában. A kiállítás önmagáért beszél, pontosabban zenél, mert amerre fordulunk, mindenütt zenét hallunk. Itt a kiállítás tárgya maga a zene. Hallgass a zenére! – mondhatjuk Shakespeare után szabadon –, de ne csak arra, ami a fejhallgatóból jön, hanem arra is, ami körülötted és benned van. Amikorra majd elérünk napjainkhoz, és sétánk befejeződik, sok hang vésődik be elmédbe és lelkedbe egyaránt.

A „Hangdimenziók – Zenei utazások térben és időben” című állandó kiállítás a térszint alatti térben található 1000 négyzetméteren. A természetes fénytől tudatosan elzárt szint, mint egy álomvilágban, élmények labirintusát alkotja. A kiállítás az európai és a magyar zene történetét mutatja be a zeneművészet születésétől napjaink popzenéjéig.

 

A múzeum látogatást követően közös kávézás a csapattal.


A rendezvényre jelentkezőket csak korlátozott számban áll módunkban fogadni!

A programra csak 18 év feletti személyek jelentkezését tudjuk fogadni!