ERRE A RENDEZVÉNYRE MINDEN JEGYÜNK ELKELT!

Látogatás a Zwack Unicum Házban

Esemény időpontja:

2022.03.19. szombat 15:45


Esemény helyszíne:

Zwack Unicum Ház


Jegyvásárlási határidő:

[product_timer_text]

[product_timer]


A jegyár magában foglalja a belépőt a Múzeumba, valamint 4 féle Unicum termék kóstolóját (részletek a leírásban).

Részvételi díj

6500 Ft

 

Tarts velünk egy egyedülálló prémium túrára a Zwack Unicum Házba!

 

Az Unicum Házban bemutatott Zwack család históriája érdekes kérdésekre ad választ a történelemmel párhuzamosan haladva. A kiállításon először egy filmvetítés formájában van lehetőség megismerkedni a Zwack család és a szeszgyár történetével. A kiállítótérben a több mint 230 éves titkos recepten alapuló gyógynövénylikőr – az Unicum történetét ismerhetjük meg, különlegesebbnél különlegesebb palackokat láthatunk, melyet a likőrkülönlegességeiről is híres Zwack J. és Társai gyár készített. A kiállított tárgyak között olyan érdekességek is szerepelnek, mint a Zwack tulajdonában lévő legrégebbi Unicumos palack, az első világháború idejéről származó különleges képeslap, Ady Endre Mylittához, Zwack Péter nagynénjéhez írott versei, svéd útlevél, amelyet annak idején Raoul Wallenberg állíttatott ki Zwack Péter számára. Feltűnnek a rendszerváltozás képei és eljuthatunk napjainkig, ahol a világújdonságnak számító Unicum Szilva bevezetésének pillanataival is megismerkedhetünk. A Zwack üzem régi lepárló épülete 1892-ben épült, azóta itt készül az Unicum, ezért is hívják az „Unicum Szívének”.  Ezt a patinás, borostyánnal befuttatott épületet korabeli fényképek alapján újították fel, így a látogatók az eredeti állapotában lévő lepárló hangulatát élvezhetik. Láthatunk továbbá 100 évnél is idősebb lepárló készüléket, óriási kőkorsókat, melyeket kivonatolásra használtak és számos illatos gyógynövényt is, melyek akár az Unicum titkos receptéjnek alkotói is lehetnek. A látogatás során betekintést nyerhetünk az Unicum közel 500 tölgyfahordós pincelabirintusának néhány folyosójára, ahol hónapokon keresztül érlelődik az Unicum. A látogatás végén pedig megkóstolhatjuk az eredeti Unicumot és az Unicum Szilvát is egyenesen a tölgyfahordókból csapolva, így megismerve a jellegzetes illatokat és ínycsiklandó ízek kavalkádját.

 

Prémium túra:

– filmvetítés
– vezetett túra a régi lepárlóban és pincében
– kiállítótér megtekintése ingyenesen igénybe vehető audio-guide-dal
Unicum, Unicum Szilva, Unicum Riserva és Unicum Barista kóstoló
– a Zwack Mintaboltban vásárlási lehetőség 5% kedvezménnyel a tömény szeszes italokra

 


 

A regisztrációs jegy megváltásával tudsz helyet foglalni az eseményre. A rendezvényre jelentkezőket csak korlátozott számban tudunk fogadni.
A múzeumot érvényes védettségi igazolvánnyal lehet látogatni, továbbá a látogatóközpont területén az orrot és szájat eltakaró maszk viselése kötelező!
A rendezvényre csak 18 év feletti személyek jelentkezését tudjuk fogadni!