November 17. – „Tegyél egy túrát!” nap

 

“A természetben tett séta hazaviszi a lelket.”

– Andy Rooney

 

Ennél az idézetnél aligha lehetne szebben összefoglalni a túrázás lényegét.

A „Tegyél egy túrát!” napot az Amerikai Túraszövetség alapította azzal a céllal, hogy egyedülállókat, családi és baráti társaságokat ösztönözzenek arra, hogy kimenjenek a természetbe és megízleljék, milyen érzés mindentől távol kerülni. A túrázás segíti az ember természettel való kapcsolatának újjáépítését, valamint a szív és test egészségének megőrzését is.

A túrázást nem lehet elsietni. Azonban cél nélkül sem lehet csinálni. Az embernek a szívére és a testére kell hallgatnia: amikor hív a természet, menni kell!

A „Tegyél egy túrát!” napot azért hozták létre, hogy emlékeztessenek mindenkit, hogy az emberek éppen ugyanannyira a vadon, mint a civilizáció teremtményei, és néha mindannyiunknak jót tesz, ha hazatérünk a természetbe.

 

Hogyan ünnepeld a „Tegyél egy túrát!” napot?

Természetesen túrázással! 😊

Ha most azonnal nem is tudsz nekiindulni, adunk pár tippet, hogy hogyan tiszteleghetsz ezen nap előtt.

 

Tegyél egy túrát egy ismeretlen helyen!

Milliónyi hely van, ahol túrázni lehet: kezdve a környező utcáktól a távoli, egzotikus helyek legmagasabb hegycsúcsaiig. Ha túrázol, fogadd be a Téged körülvevő csodálatos környezetet – a fejed felett magasodó fáktól a hegyi patakokban élő apró élőlényekig. A túrázás célja a természettel való kapcsolat teremtés, ezért ne siess! Ez a nap ideális alkalom arra, hogy újra kapcsolatba kerülj az élet alapvetően fontos dolgaival: a friss levegővel, a kék éggel és az értékes földdel a lábad alatt.

Hívd el a barátaidat túrázni!

Egy rövid kirándulás egyedül nyugtató és terápiás hatású lehet. De ha komoly túrázásról van szó, legjobb, ha legalább még egy ember veled van. Minél többen vagytok, annál jobb! Válassz olyan túratársakat, akik hasonló tempóban haladnak, akik ugyanúgy értékelik a természetet, mint te, és akik érzik, mikor jó beszélgetni és mikor jobb inkább csendben menetelni.

 

Ha Te is rajongsz a természetért és imádsz túrázni, akkor nálunk jó helyen jársz!

Mi a Mit csinálsz ma?-nál nagy túrások vagyunk és törekszünk rá, hogy a program kínálatunkban évszaktól függetlenül mindig legyenek szervezett túrák.

 

Nos, mit csinálsz ma?